Sidor

lördag 19 juni 2010

Vilka fantastiska dagar!

Det har varit två fantastiska dagar i Stockholm. I går hade jag förmånen att få lyssna på konserten tillägnad vårt kungliga brudpar. Känslor av såväl gråt som skratt far genom kroppen då man blir så oerhört rörd. Vilken fantastisk tillställning. Jag har förstått, av personer i min närhet, att det var flera som var berörda hemma i tv sofforna.
I dag har jag med många många andra kunnat följa bröllopet i Stockholm. När man tittade ut över folkhavet var det ännu en oerhört stor känsla av gemenskap, glädje och stolthet.
Vilket väder och vilket bröllop. Ett minne för oss alla hela livet.

fredag 18 juni 2010

Jobb för vem och på vilka villkor?

I veckan har jag besökt LSS verksamhet i en Skånekommun. För var gång jag gör dessa besök inser jag att det blir lite krångligare d v s att en åtgärd löser inte allt utan därefter behövs i nästa steg ytterligare en åtgärd och en åtgärd.
Även om en person arbetsprövar och detta skulle visa sig inte fungera så är det mycket troligt att det skulle kunna gå på en annan arbetsplats. Ibland blir hanteringen och reglerna lite knepiga i överlappningen mellan de olika myndigheterna. Kultur på arbetsplatsen och information ”som sitter i vägarna” tar tid att lära för oss alla men än mer för den som inte alltid är med i alla turer. Detta har jag tänkt titta närmare på. Oerhört tacksam för att jag får möjlighet att göra dessa besök och få information på djupet.

torsdag 17 juni 2010

Debatt om kärnkraft.

Kärnkraftsdebatten i Riksdagen har pågått hela dagen. Det är ett ämne som berör och upprör både de på ja sidan och på nej sidan av vår befolkning. Som riksdagsledamot har jag fått oerhört många mail kring att avstå från att rösta ja. Det som utmärker alla dessa mail är att de till 90% ingår i ett utskick som har en och samma text men med olika avsändare. Dagen har varit lång och debattinläggen många. åtta timmars debatt. Nu följer en andra debatt inom samma område. Voteringen om kärnkraften börjar se vägs ände men än är debatten inte klar på ett tag.

Debatt om kärnkraft.

Kärnkraftsdebatten i Riksdagen har pågått hela dagen. Det är ett ämne som berör och upprör både de på ja sidan och på nej sidan av vår befolkning. Som riksdagsledamot har jag fått oerhört många mail kring att avstå från att rösta ja. Det som utmärker alla dessa mail är att de har en och samma text men olika avsändare, utan att ange den egna personliga ståndpunkten.
I en strid ström skickas samma mail av många olika personer och fyller mailborarna på Sveriges Riksdag. Det finns en konsekvens av detta. Enskilda personer och organisationer som skriver i andra frågor för att lämna sina analyser, tankar och frågor till en riksdagsledamot dränks av enorma mängder av kollektiva mail.
Nu börjar debatten gå mot sitt slut och nu är det snart tid att rösta.
Idag ska vi votera om propositionerna Kärnkraften – förutsättningar för

tisdag 8 juni 2010

Besök i Bohuslän

I går måndag besökte jag, Lena Asplund (styrelseledamot MQ), Inger René (riksdagsledamot) och Yvonne Svengard (ombudsman för MQ) kvinnliga företagare i Bohuslän tillsammans med lokala MQ styrelsen. Vi diskuterade allt från tandvård till dörrar och företagarfrågor.
Resan som vi gör är en del i att ta reda på hur det är att vara företagare och kvinna i Sverige.
Det finns en berättelse bakom varje besök och ju fler berättelser desto större underlag för olikhet och likhet i tankar och idéer. Detta ska vi ta tillvara.
I dag tisdag går resan vidare och i kväll flyttar vi oss söderut mot Halland.