Sidor

söndag 1 juli 2007

Sommaruppehåll i Kammaren!

Vad gör riksdagsledamoten när det inte är debatt i Kammaren?
Under detta första sommaruppehåll har jag planerat för att komma igång ordentligt med hemsida, dels en under Skånemoderaterna och dels en via riksdagen. Kanske borde de två bli ett?
Sedan Midsommar då alla återvänt till sin valkrets har jag planerat ett biogasbesök på Wrams Gunnarstorps gods i min hemkommun Bjuv. Det kommer att äga rum den 4 juli. Planen är att föröka göra en del besök under sommaren i valkretsen.
I morgon måndag och på tisdag ska jag under två dagar göra en vända till Stockholm för en två dagars konferens med Moderatkvinnornas styrelse, och på fredag den 6 juli bär det av till Almedalsveckan.
I veckan som gått har jag skrivit på olika insändare som jag har för avsikt att publicera nu i sommar. Det inkommer också en del post att hantera.
I dag är det den 1 juli, vilket innebär att riksdagens beslut om skattelättnader för hushållstjänster träder i kraft, och det är på tiden.
En enögd ”pigdebatt” har försenat och försvårat reformen som kommer att leda till många nya jobb och en blomstrande vit tjänstesektor.
Ansökningar om F-skattsedel inom området städ-, och sociala tjänster ökade med 20 procent redan innan april i år. Det är kvinnor som främst står att vinna på förslaget och man kan undra om det i sig har haft betydelse för knorrandet? Inte var det väl någon som föraktfullt kallade idén om rot-avdraget för ”dräng-”, eller ”grovarbetar-rabatt”?

Inga kommentarer: