Sidor

söndag 6 april 2008

Skolan en värld vi alla har erfarenhet av

I dag har jag blivit intervjuad av en tjej som arbetar med statskunskap som enskild uppgift. Utifrån frågorna ska hon sedan göra en analys och presentera. Ska bli spännande att se resultatet.
I vår diskussion hamnade vi i skolfrågor och jag finner det mycket märkligt att ungdomar fortfarande 2008 berättar om utvecklingssamtal där de får veta att de bara haft x antal prov med MVG och att de måste ha x antal till för att få betyget. Det är ju kunskapen som räknas och inte antal gånger du kan bevisa detta.
Att det nationella provet fortfarande används som avgörande är skrämmande då alla delar i skolan ska tillgodoräknas eleven för ett betyg. Elever som skriver för högre betyg sitter och gör g uppgifter och fortfarande används poäng där siffran 39 kan vara avgörande för om du erhåller det lägre eller högre betyget. I det sammanhanget används ett gammalt system tillsammans med ett nytt och skapar två olika system som eleven ska förstå och klara av. Pedagog berättar om att denne sett att eleven kan men hänvisar till provtillfälle för betyg. Om verkligheten är sådan så är det inte konstigt att det blir betygsstress och att skolan inte blir tydlig för ungdomarna och deras familjer.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Projetores, I hope you enjoy. The address is http://projetor-brasil.blogspot.com. A hug.