Sidor

torsdag 26 mars 2009

Läkares övertid

Jag tycker att det är bra att socialstyrelsen nu går in och tittar på övertids arbetet hos läkarna, med fokus på patientsäkerhet. Om övertid tas ut i pengar så blir det lite vila för läkarna. Tas all övertid ut i ledighet så får vi långa tider av ledighet när läkare inte arbetar och då får man en brist i kontinuitet för patienten. Svensk sjukvård måste hitta smarta lösningar för hur arbetet i vården bedrivs.

onsdag 18 mars 2009

Gnällig debatt

I dag hade Finansutskottet debatt om verksamhet i den kommunala sektorn. Det hela spårade tillbaka till pengar och den diskussion som vi redan haft gång efter annan. S debattinlägg var gnälliga och Vänstern ville ta bort hushållsnära tjänster för kvinnor men vill ha rotavdrag för män.
Mantrat från vänstern om ofinansierade skatter återkom. Jag vet inte varför de är så angelägna om att minska människors plånböcker. Jag efterlyser vilka skattesänkningar som de tänker föreslå? En kvinna som tjänar 20000 kr/ månad har får ca 1200 kr mer kvar att leva för. Detta tycker vänstern är en dålig idé och vill öka deras skatt mitt i brinnande lågkonjunktur.

onsdag 4 mars 2009

Jag tycker detta är mycket fel.

Har nu på morgonen lyssnat på diskussionen om eleven som i sitt konstprojekt satte färg på tåg och väggar ute i samhället och detta sedan filmades. Vi ska tycka att detta är bra enligt uttalande i debatten nu på morgonen och inte stoppa kreativitet. Jag måste säga att jag inte riktigt förstår logiken i det. Hur mycket värden har man rätt att fördärva? Ett exempel är när ungdomar har och ägnar sig åt graffiti. Är det ok att filma detta och att ha en djupare tanke kring det också så att det blir konst vi ska tillåta. Vilka har rätt att använda det offentliga utrymmet till att göra saker som dessutom kostar andra människors arbetstid och pengar för att återställa. Ska vi använda gemensamma skattemedel till att ta städa dyrt efter konsten när vi har sagt att varje enskild krona som tas in ska ge största möjliga nytta tillbaka till medborgaren som arbetar ihop till den gemensamma välfärden? Vad är alternativet för det kan få för samma pengar som detta har kostat att städa upp.
Var går gränserna – hur mycket får man fördärva på vägen för att uppnå ett högre eget syfte?