Sidor

onsdag 7 mars 2007

Tullen i Västskåne

På kanal 1 kunde vi alla i går kväll (tisdagen den 6/3) se och höra om beslagen som Tullen gör i Skåne. Enligt statistiken är beslagen inte fler i dag än tidigare. Problemet som inte syns är att varje beslag innehåller så mycket mycket mer än tidigare. I helgen som gick fick en knarkhund vittring och tullen fann ett papper med rester av morfin i en av de bilar som kört över för att fynda sprit. Det här är allvarliga saker då förare drogar sig för att kunna köra ner från Mellansverige till Tyskland för att köpa hem stora omgångar sprit, vin och öl.
Många personer har försäljning av spriten som leverbröd ovanpå någon form av bidragsberoende. Det går att tjäna 700000 kronor om året för att förse en olaglig marknad.
Ungdomar kan handla billigt på parkeringsplatser och det är skrämmande vilka mängder som förs in i vårt land. Tullen har full rulle med allt detta drickbara gods, och frågan är om det inte är totalt vansinnigt att ägna dygnets 24 timmar åt spritkontroll där varje kolli tar ett antal timmar i anspråk.

Inga kommentarer: