Sidor

onsdag 21 november 2007

Kalt där ute men hög temp i kammaren!

I dag när budgetramarna för o8 debatterades. Vänsterpartiet kör sin 70 tals retorik med ord som patriarkat och hänvisar till Peps Perssons falsk mattematik. Ja, ska (v) öka skatten blir du lätt höginkomsttagare runt 19000 kr, och varför sätter (v) en agenda för att nedvärdera arbeten i tjänstsektorn - är de mindre värda?
Miljöpartiet kallar oss yrvakna i miljö politiken och hänvisar till stapplande steg- är detta ett tecken på en oro för att det kommer mer genomtänkta och sansade förslag från Alliansen som inte ska dubbelskatta medborgare på både inkomst och avgifter?
Socialdemokraterna talar om kräftgång och champagne på is. Själva gör de avdrag på 10 miljarder på två ställen. Tillsammans presenterar de tre partierna en spridd skur av förslag som kan liknas vid en kompass på nordpolen, som (fp) i dag uttryckte det.
Regeringen fortsätter sin politik vars övergripande mål är att minska utanförskapet och öka sysselsättningen. Det handlar så väl om att kunna få arbete som att kunna anställa och bedriva företag, som att få hjälp och stöd av samhället när förmågan brister när så behövs.
Kan budget 08 kanske bli en bestseller till jul?

1 kommentar:

Patrik Isaksson sa...

Hej Anncharlotte -
Tack för dina intressanta blogg inlägg - jag har nu även skaffat mig en blogg där jag bemöter den lokala politiken i Bjuv.

http://patrikisaksson.blogspot.com/

Vi ses runtomkring i Bjuv.

mvh
Patrik I.