Sidor

fredag 27 februari 2009

En tänkbar regering?

I tidningen Fokus finns ett flersidigt reportage om Mona Sahlins höst i förhandlingar utan (V) med (MP) och deras slutgiltiga förening. I en analys gjord av Fokus på sidan 24 till 25 räknas ministrarna i en tänkbar Mona Sahlin regering upp. För den som har svårt att få grepp om vad det skulle kunna innebära gör jag här en uppräkning av det som beskrivs i Fokus.

Näringsdepartementet: De som ska verka för vårt företagande. Vems politik ska råda?
Hur blir det med energi kostnader för företag och hur blir det med skatterna?
Sven-Erik Österberg (S), Ulf Holm (MP), Josefin Brink (V)

Infrastruktur ska byggas av Mikaela Valtersson (MP). Ett parti som ser ner på bilar, vägar och bränsle kostnader som ska kännas.

Arbetsmarknaden sköter Luciano Astudillo (S) Jag var med på ett föredrag där en tjej berättade om hur hon förmedlar arbeten till människor med erfarenheter från andra länder. Astudillo berättade för tjejen hur verkligheten såg ut och fungerade medan tjejen själv försökte nå fram med att det inte var så hennes vardag såg ut. Vad hjälper väl det när (S) vet hur det ska vara…

På kulturdepartementet hittar vi Rossana Dinamarca som kulturminister, Leif Pagrotsky som utbildningsminister och Marie Granlund som skolminister. Vad händer med betygen? (V) vill inte ha några alls (S) vill ha betyg, men bara under högre studier..

På utrikes sidan finner vi en hemvändare, nämligen Margot Wallström och vänsterpartiets Alice Åström som biståndsminister.

På socialdepartementet finner vi Socialminister Lars Ohly (V) tillsammans med partikamrat Ingrid Burman som sjukförsäkringsminister. För (S) Ylva Johansson, sjukvårdsminister med stora väntrum och Thomas Bodström med ansvar för hälsa och idrott. Storstads och integrationsminister blir Ilma Reepalu och jordbruksminister med ansvar för gröder och djur Maria Wetterstrand.
Finansfrågorna lämnas åt Thomas Östros som i dagens debatt fick repliker av Gunnar A (FP) om var han ska hämta alla sina gratis pengar som inte finns. Jens Henriksson blir finansmarknads- och kommunminister.

I Rosenbad har Fokus tänkt Mona Sahlin som statsminister och Åsa Westlund som EU minister och justitieminister posten får Pär Nuder.

Ja, då har man fått en möjlig bild att fundera på...

Inga kommentarer: