Sidor

onsdag 7 oktober 2009

Näringsliv

I dag är det näringslivsdagar i Helsingborg. Företagande är viktigt. För ett par veckor sedan hade jag möjligheten att få lyssna på unga företagare i Skåne. En av dessa jobbar med fackligt medlemskap som företag för att möte arbetstagarna med ett modernt koncept. Dessutom driver han ett företag som hjälper människor att finna nya arbeten. Detta är spännande områden och intressant i kombination.
Världen går fortare och fortare och när tre knapptryckningar på Google är vad vissa företagare behöver för sin information är det också lätt att dra paralleller till andra områden. Vi behöver inte bara flytta oss snabbt i tid på nätet utan även i verkligheten och jag tänker då på infrastruktur som företag och deras anställda är beroende av.
Via motioner i Riksdagen har jag skrivit en om Europabanan, snabbtåg till Stockholm, tillsammans med Mats Sander och Nordvästskåningarna har skrivit en Alliansmotion om fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör. Dessutom har den Moderata Skånebänken skrivit om infrastruktur i ett rundare Skåne. Det är oerhört viktigt att planer kommer på banan. Vi är exportberoendeland långt upp i Norr. Det går att korta tidsavstånden och därmed komma närmare andra länder. Dessutom växer våra möjligheter i Skåne och på den danska sidan, vilket ger ringar på vattnet till övriga Sverige. Det är då viktigt att få cirkulation på trafiken. Tåget vänder i Helsingborg och Helsingör och däremellan ska man åka båt, så kan vi inte ha det framöver i ett modernt och tidsenligt land.

Inga kommentarer: