Sidor

torsdag 15 februari 2007

En tankefälla!

Med anledning av besöket hos Fondbolagens förening som finansutskottet besökte i går den 15/2 så funderade några av oss på pedagogiken i hur ett budskap formuleras till en kund.

Hur tänker vi när vi ska sätta en liten slant eller två på fondsparande? Numera så låter bankfolket oss skriva på att vi själva tar ansvar för de val vi gjort, och kanske tänker vi då en gång extra eller?
När vi då väljer hur tänker vi då? Är det att vi ska ha en högriskfond för chansen att det går utför är liten i jämförelse med vad vi kan få i vinst? Kanske tänker vi att det är för mycket att förlora och därför väljer jag en fond med mindre risk eller bara en fond med ränta. Vem av oss tänker på att det även finns en risk med en räntefond, nämligen att pengarna på sikt kan minska i och med att räntan blir så liten eller rent ut av obetydlig att man förlorat på att inte göra andra val. Kanske borde bankerna mer på ett pedagogiskt sätt berätta för oss för och nackdelar med alla sparande så att vi kan ta ställning till alla konsekvenser. Detta är en pedagogisk finess!

Inga kommentarer: