Sidor

torsdag 20 september 2007

Bästa budgetpropen i modern tid

I dag har det varit budgetdebatt.

Pär Nuder (s) talar om stupstock och använder ord som att tvinga ut människor på arbetsmarknaden. Vänsterpartiets Ulla Andersson använder en klassisk avdammad retorik med termer som klassförakt, maktelit och besuttna. Undra jag vem som befinner sig i Ullas gamla rullar? Mikaela Waltersson (mp) talar kritiskt om vägar och bilar. De har ännu inte förstått att det handlar om teknik, forskning och att ställa om drivmedlen.
Alliansens budget, som i dag synas, är den bästa budgeten sedan manna minne. I ett tufft läge av brinnande högkonjunktur tar regeringen ansvar för kommande tider och lägger förslag för att inte överhetta marknaden och för att bygga för framtiden. Alliansens ständiga mantra om satsning på arbete och ökad sysselsättning fortsätter. Minskad arbetslöshet och utanförskap står i fokus. Det är endast genom att öka deltagandet på arbetsmarknaden för alla så långt det går som vi kan uppnå mer välfärd i Sverige.
Vänstersidans förslag är tre olika ,väldigt spridda, tankar kring hur de vill lösa dagen i dag och framtiden för människor i Sverige.

Inga kommentarer: