Sidor

onsdag 12 september 2007

SM medaljör

I dag har jag varit på besök vid särskolan i Svalöv. Denna förhållandevis lilla ort har lyckats med konststycket att skicka två av sina ungdomar till SM i Bollnäs för handikappade ungdomar. På bilden syns Stephanie Ydström som vann både 400 meter och längdhoppet.
Stephanie håller i tidskriften ”Skånsk handikappidrott” nr 2 2007, där hon själv befinner sig på omslaget mitt i språnget under längdhoppstävlingen.
Till vardags när Stephanie inte är i skolan åker hon färdtjänst ner till Malmö två gånger i veckan för att träna för MAI (Malmö atlet och idrottsklubb). Det ena träningspasset tränar hon med andra handikappade ungdomar och det andra passet, som är för icke funktionshindrade ungdomar, har hon beretts plats i eftersom hon har stor talang inom idrotten.
Den 17 november hoppas Stephanie kunna åka till Bollnäs igen för att tävla. Vid hennes sida åker alltid rektor/lärare Roland Tufvesson som stöd och trygghet på färden.
Tidigare har Stephanie tävlat vid DM i Lund för utvecklingsstörda i Skåne. DM har sedan lett till uttagning för SM för svenska ungdomsspelen i Stockholm. Nästa år ska Stephanie börja på gymnasiet. Hennes största önskan är att det skulle finnas riksintag i Skåne för handikappade ungdomar som henne. Ett idrottsgymnasium på heltid i Malmö hade varit toppen. Nu är det Bollnäs som gäller och det är långt att resa för en tjej i hennes ålder, och det är också förknippat med stora kostnader. Att Stephanie fortsätter sin träning i Malmö ligger utom allt tvivel. På hemsidan svensk handikappidrott finns det mer att läsa om Stephanie och andra ungdomar med fantastiska talanger.


Inga kommentarer: