Sidor

onsdag 17 oktober 2007

Allmänpolitisk debatt

Alla ska med sa (s) i valrörelsen. Allians regeringen säger Alla behövs!
Alla kan inte leva på bidrag men alla kan bidra säger Alliansen.
Mona Sahlin (s) sa utbildning, utbildning, utbildning i sitt tal.
Till Mona Sahlin undrar jag varför handlar allt om Stockholm, Stockholm, Stockholm i dina exempel? Var finns det öviga Sverige?
Detta och en hel del annat debatteras i dag i partiledarnas debatt som första delen på den allmänpolitiska veckan.


2 kommentarer:

lena sa...

det hette när ni körde ert tåg att vi alla skulle vinna på det, men det är ju fortfarande så att vi som ligger längst ner på skalan får jobba svart åt er för att kunna överleva. ta och syna dom som tjänar mest så får du se vem som myglar mest,(den som har mycket vill ha mer och helvetet blir aldrig fullt)jag känner många egna företagare det finns ingen som kör helt vitt, för det går inte. det kanske inte är erat fel men det är väl där ni ska ska sätta in stöd för att kunna bedriva en rörelse så man kan överleva utan svarta pengar. jag tror inte att ett samhälle mår dåligt av att hjälpa människor som inte har det så bra, få dom att må bättre, inte sätta en dynamit i ändan på dom och tro att dom kan restera något. men är ni verkligen ute efter att få in skattesmitarpengar så se er om i ert eget led för det är där dom finns. en annan sak den som betalar och tar emot svarta pengar är det straffbart. men det kanske bara gäller sossar o dylikt. vore jatteglad om du varade mej och kanske gav mej en bättre blogg som för mej närmare ämnet. tack för ordet väntar på svar.

Ann-Charlotte sa...

Tack för ditt inlägg!

Allians för Sverige har nu styrt Sverige under ett års tid. I en tid med högkonjunktur har mer än en miljon människor i yrkesverksamma åldrar inte haft ett jobb att gå till en vanlig dag eller jobbat mindre än vad de skulle vilja. Trots en stark tillväxt står många utanför arbetsmarknaden. Syftet med regeringens politik är att lägga grunden för en långsiktigt sund ekonomisk utveckling, skapa utrymme för ökad välfärd ( sjukvård, pensioner mm)samt öka makten för enskilda och familjer i deras vardag genom att de ska ha mer kvar att leva på varje månad. Personer har tidigare också slussats över i kolumnen förtidspensionärer utan möjlighet till rehabilitering och att återkomma i arbete. Detta tycker vi är fel. Vi vill ha ett samhälle där de som kan ska arbeta efter förmåga. De som är sjuka ska få rehabilitering och inte förtidspension. Om inte kroppen fungerar längre skall man få den stöd och den hjälp man behöver.
Angående inkomster, så kan du ikommande budget för 2008 läsa att regeringen tar ytterligare steg för att göra det mer lönsamt att arbeta.
Regeringens inkomstskattereform (Steg 1 och 2) ger särskilt människor med låga och normala inkomster ett tillskott i plånboken. Det betyder mycket för alla som har små ekonomiska marginaler. En lokalvårdare får exempelvis 800 kronor mer i månaden efter skatt och en förskolelärare får 900 kronor mer i månaden. En metallarbetare som arbetar heltid får 1 000 kronor mer i plånboken varje månad. En sjuksköterska får 1 100 mer i månaden och en polis får 1 200 kronor mer i månaden.
För arbetsgivarna har vi sänkt arbetsgivaravgifen för att det ska bli billigare att anställa. Det betyder att tröskeln för att komma in på arbetsmarknaden skall minska för den arbetssökande och den som ska anställa ska våga anställa fler.
Fler bloggar hittar du under olika ledamöters namn. Det går säkert att på google slå på det ämne du önskar.
A-C H J