Sidor

fredag 5 oktober 2007

Wallenbergare på älg

Förr lagade människor mat använde sitt kök intensivt och bytade köket vart 17e år.
Nu har människor en dröm om att hinna med och att laga mat som förr och byter kök vart 10e år. Vi har fått en annan köpkraft än förr och det logiska är inte alltid det som stämmer.
Förr jagade vi mat och samlade bär och växter och vi odlade och skördade i vårt landskap med tanke på återställande. Trenderna vänder i cykler. I går läste jag om viltmaten som är bra ur miljösynpunkt då den inte avger så mycket co2. Förmodligen kommer vi nu att se en miljötrend även på efterfrågan av vilt. Grönsaker från växthus var rent förkastliga så man kan tänka sig ett byte av intag även här eller att vi återgår till att köpa det som går att odla för säsongen. Vilka sektorer av företag kommer att växa fram i miljötankens tecken, och vilka nya nischer vi kommer att efterfråga öppnar upp en spännande framtid. Så sent som i kväll fick vi på nyheterna veta att klädföretag går på kurs i Borås för att lära sig mer om våra kläder. Detta då vi nu som en extra ingrediens önskar köpa kläder inte bara snygga, praktiska, trendiga med god kvalité utan även tillverkade på ett humant sätt under bra arbetsförhållanden och med miljövänliga råvaror.

Inga kommentarer: