Sidor

torsdag 31 december 2009

Ett alternativ till fyrverkerier

Min Mening HD den 31/12-2009

Khom Loy

Nyårsfirandet närmar sig med stormsteg och det innebär ett festligt tillfälle med släkt och vänner. Klassiska inslag med program som Grevinnan och betjänten, god mat och att skåla i champagne eller annan mousserande dryck ingår likaväl som att avfyra fyrverkerier på tolvslaget.
Visst är det festligt att beskåda fyrverkerier, men det innebär också obehag för många.
Det är inte enbart hundar och hundägare som störs eller upplever obehag när det då och då smäller till i närheten. Även om de kanske är den grupp som drabbas hårdast finns det andra i samhället som upplever obehag. Ett problem är att det inte längre bara är ett inslag några minuter vid tolvslaget, utan har utvecklats till ett okynnessmällande.

Det kan inte vara en stor uppoffring för dem som uppskattar fyrverkerier att koncentrera smällandet till tolvslaget på nyårsafton. Bäst skulle det naturligtvis vara om alla kunde njuta av tolvslaget utan buller och bång.
Alternativet kan vara Khom Loy, som är en svävande lykta. Den ger en vacker, tyst och stämningsfull syn som varken låter, skadar eller lämnar rester efter sig.

Ann-Charlotte Hammar Johnsson (M)
Thomas Finnborg (M)
Helsingborg

1 kommentar:

Lennart Bladh sa...

Ja det gäller att "futta" på rätt raket Ann-Charlotte!

Kanske är en hälsometod för skolan något som "tänder" dig.

En metod så "potent" att inte ens Svt vågade visa den i Draknästet 2009.

Läs mer på www.fms.se eller min blogg
http://fms-gotland.blogspot.com/


Mvh

Lennart Bladh
Svenska Institutet FMS