Sidor

onsdag 10 mars 2010

Vinst i offentlig sektor en förutsättning!

I dag har det varit motionsdebatt om kommunala frågorna. I debatten lyfte (S) representant upp frågan om vinstintresse inom den offentliga sektorn.
Att få vinst innebär att företaget får kapital till att kunna driva och utveckla sin verksamhet. Det ger utveckling, teknik, löner och möjlighet till att bygga fler verksamheter.
Utan vinsten kan inte företagen existera och utan dem kan inte heller personer välja arbetsgivare. Detta drabbar en sektor som traditionellt har en mycket hög andel kvinnor som arbeta här. Dessa kvinnor ska då (S) bestämma över genom att neka dem att starta eget inom områden som de är duktiga på och dessutom säger (S) att det räcker med en arbetsgivare. Jag tycker att detta är fel. Val ska göras av medborgarna och inte av politiker. Alla människor gör val varje dag och varför är det bara sektorer med manliga yrken som ska kunna välja olika arbetsgivare och kunna starta företag? Jag undrar om (S) har funderat på att företag som inte går med vinst inte kan fortleva, men det kanske är en linje man vill driva?

Inga kommentarer: