Sidor

måndag 28 mars 2011

HH förbindelse.

Under en heldag har jag i dag tillsammans med ett antal intressenter för infrastruktur varit och lyssnat på olika inspel kring en Helsingborg- Helsingörförbindelse. Representanter från Näringsdepartementet var med tillsammans med vår Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd. En mycket bred bild belyst från många olika håll gav en god helhetssyn på hur det ser ut. Nu ska pusselbitarna samlas i den utredning som pågår och som kommer att redovisas senare i år.
Människors möjlighet till en större och redare arbetsmarknad, Sveriges plats i Europa och vår globala världsekonomi är punkter som upprepats ett otal gånger tillsammans med det lilla export beroende landet som vill atrahera företagande och då behövs infrastruktur.
Själv åkte jag tåg över bron frå Kastrup till helsingborg i fredags och de som gick på längs den svenska sidan fick stå för platserna var upptagna av de göteborgare som bokat platsbiljetter. Inget ont o göteborgarna, tärtom är det bra att vi väljer tåget, men jag skulle inte vilja vara pendlare till jobbet stående på vardagarna.Kan inte heller vara någon hit säkerhetsmässigt då det var både trångt och många människor när tåget tog fart och bromsade in.

Inga kommentarer: