Sidor

onsdag 7 juli 2010

Hushållsnära tjänster

I dag har Moderatkvinnorna haft ett seminarium om RUT- avdraget . Inför detta seminarium delade vi ut 900 disktrasor med budskapet om att göra svarta jobb till vita.
Ulla-Maj Wideroos från Svenska Folkpartiet i Finland var en av debattörerna i dag.
Finland har inte haft den diskussion kring tjänsterna som pigjobb som förekommer i vårt land från vänster sidan. Där har det funnits en enighet om att det är bra för de kvinnor som gått från arbetslöshet in och fått arbeten samtidigt som företag bildats och utvecklats.
Vem har rätt att bestämma att dessa arbeten är ovärdiga och när i tid beslutades det? Jag tycker själv att det är en skrämmande inställning att lägga en börda på dem som utför arbetena och att skuldbelägga användandet av dem. Kvinnor som stått utanför arbetsmarknaden tar ett steg in och får möjligheter till riktiga arbeten med lön, försäkring och pension. Hur kan man trampa på detta? Varför för inte vänster sidan samma diskussion kring ROT om det nu är så illa kan det väl inte handla om att rikta sig mot kvinnor eller? Och hur kan man tycka att det är dåligt att kvinnor kommer ut på arbetsmarknaden och kan jobba samtidigt som de kan unna sig att få avlastning i hemmet. Vem är förloraren på detta? Svarta pengar blir vita och tjänstesektorn växer. Det går pengar tillbaka in i systemet .
Någon har sagt ” Kan man få ett större förtroende än att få arbeta i någons privata hem?”
Min fråga till vänstern: Var idén inte bra för att den inte kom från er och därför ska den avskaffas?

Inga kommentarer: