Sidor

torsdag 2 september 2010

Om äldreomsorg och hur debatten förs.

I dag på morgonen har jag lyssnat på en debatt mellan Ylva Johansson (S) och Maria Larsson (KD) angående äldreomsorg. Ett vanligt ord i debatten från sossarna i valrörelsen är att de säger att borgerliga partier ljuger. Jag ogillar skarpt detta sätt att föra debatt och vet att många med mig reagerar på det. Jag vill ta upp detta då sossarna själva vill framstå som ärliga men tänjer gränserna långt över det faktiska och dessutom utelämnar sammanhang. Ett sådant exempel gav Ylva Johansson ett prov på i dag då hon först sa att arbetslösheten aldrig hade varit så hög som nu, vilket hon snabbt insåg var långt förbi rimligheten och trovärdigheten.
Därefter kommer ett inlägg om att arbetslösheten nu är högre än när de borgerliga tog över 2006, vilket inte stämmer och det går att kontrollera. Arbetslösheten tas upp av (S) som om det vore ett resultat av förd politik och nämner inte med ett enda ord att Sverige såväl som andra länder gått igenom en finanskris som gjorde tvärtstopp i ekonomin. Oerhört märklig syn på hur man väljer att beskriva det läge vi befinner oss i.
Ylva Johansson talar om en ambitionshöjning i äldreomsorgen. Märkligt att man kan ha innehaft regeringsmakten i 12 år men först nu när den inte finns där längre vilja vara villig att förändra.

Inga kommentarer: