Sidor

onsdag 11 augusti 2010

Hushållsnära tjänster.

Oppositionspartierna är emot en subventionering av RUT, hushållsnära tjänster, men ändå finns det motståndare mot reformen som köper densamma. Snurrigt, svar ja om man utgår från att de är emot och ändå gör det. Den andra sidan av saken är att vi hela tiden inför förändringar som vi får leva med fast vi inte ville ha dem för egen del. Men det som skiljer detta mot annat är att det är ett erbjudande och det behöver man inte ta. Nu gör vissa av dem det, och har man stått på barrikaderna och kämpat mot detsamma så ter det sig märkligt. Speciellt märkligt blir det när de kallar det pigjobb.
Svarta jobb blir vita och kvinnor, mest men även män, som stått långt ifrån arbetsmarknaden har fått ett arbete som ger såväl en lön som försäkring och är pensionsgrundande.
I min närhet har jag ensamstående mamma som tycker att detta är bland det bästa som hänt henne. Hon värderar att kunna ha råd att unna sig att köpa denna tjänst.
Kvinnor och män som arbetar och köper hushållsnära tjänster och kvinnor och män som kan få arbete genom att sälja hushållsnära tjänster.

Inga kommentarer: