Sidor

onsdag 11 augusti 2010

Vinst i välfärdsektorn.

Vinst i vård, skola och omsorg. Inte bra säger speciellt vänstern eftersom företag tjänar pengar på sjuka och barn. I en artikel skriver Svenskt Näringsliv om just detta.
Det intressanta med att inte gilla vinst är att den som ska bedriva verksamhet inte kan förbättra och förändra om man inte har pengar över till att köpa nya sängar, utrustning, datorer mm. Man kan ge pengar i anslag skulle svaret bli, javisst kan man det men har du samma summa hela tiden så kommer du snart att upptäcka att det gräver ur ekonomin. En dag måste man investera. Det som också är intressant är att företag inte ska kunna leva på att driva bra verksamhet inom välfärdssektorn. MEN det går bra att företag säljer utrustning, böcker och andra förbrukningsvaror som ska användas inom välfärden. Hur denna tankevurpa går ihop överlämnar jag till vänstern att själv berätta om. När föräldrar, barn, äldre och sjuka är nöjda med verksamheten och har fått ett mervärde så skapar också detta ett mervärde genom att andra försöker bli lika bra eller bättre. Det är bra för den som ska använda tjänsterna.
Om det skulle finnas företag som skapar vinst genom att inte tillhandahålla bra verksamhet så kommer de inte att bli långlivade och ingen tycker om dem som missbrukar ett förtroende. Detta gäller alla sektorer ingen undantagen.

Inga kommentarer: