Sidor

torsdag 2 juli 2009

Tankar från Almedalen.

Jag blir lite förvånad över att Mona Sahlin i sitt anförande i går kväll i Almedalen lägger så mycket energi på vad statsministern har sagt om henne? I debatten har Fredrik flera gåmger hävdat att oppositionen måste ge svar på vad som ska göras enligt deras sätt att se, om de skulle bilda en tre parti överenskommelse och hur deras innehåll ska se ut. detta måste de ju kunna svara på utan att hänvisa till Moderaterna. Blir lite märkligt i mia öron i alla fall.
I dag på morgon tv diskuterades fyndigheter i Mona Sahlins tal och b l a nämndes att Fredrik Reinfeldt saknar Göran Persson medan Sahlin inte skulle sakna Fredrik Reinfeldt. Det är klart ett fyndigt svar på att hon inte som socialdemokrat skulle sakna en moderat medan andemeningen från början handlar om debatterna som förs.
Mycket ter sig märkligt i debatten från oppositionen. Angående miljön så ska man inte använda smarta lösningar för att åstadkomma mer nytta globalt utan istället riskera att driva mål i lilla SVerige så långt att vi riskerar att kunna klara vår egen framtid i konkurrens och utveckling med andra. Det är nästan som att eliminera sig själv. Det andra exemplet handlar om veckans fråga kring tågtrafik som bara kan köras av ett bolag för det finns inte plats för mer än x antal avgångar. Vilka ska ha plats på spåren då sett ur kund perspektiv? Vem löser bäst det som kunderna har nytta av d v s att komma och avgå i tid till ett pris man är villig att betala samt service ombord? Sist men inte minst måste fastighetsskatten nämnas. I dag skriver ett antal moderata riksdagsledamöter om detta i lokalpressen på Gotland. Varför ägnar oppositionen så mycket tid till att klaga och debattera regeringens genomförda fastighetsskatt för att sedan vilja justera så att det blir mer krångel när de själva ska ha en idé´?

Inga kommentarer: