Sidor

onsdag 9 januari 2008

Möten

I dag har varit en dag full med energi. Det är helt fantastiskt hur många goda idéer och tankar som kan skapas under en förmiddag i möten med människor på ett café.
Änglar finns dom? Ja, i alla fall när man lyssnar på två av dessa damer på bilden, som varje år arrangerar en mor/dotter träff där man äter gott och har klädtema efter färg och form. Ett år var det änglar i år funderar de på sagotema. I 20 års tid har de träffats och reportage har det blivit i pressen. Två döttrar, svägerska, svärmor, två mödrar, en bekant till en mor som fick hänga på och så har det utvecklats. En mor fyller 100 år i augusti och då ska det firas rejält.

En bok har det blivit för Lou som berättar om sina upplevelser med barn på förskolan. "Att få ännu ett barn i gruppen och en större belastning är ett sätt att se det. Ett annat säger Lou är att få ännu en härlig unge i gänget." Vi väljer själva vilka ingångsvärlden vi vill ha till det vi gör och hur vi bemöter varandra. Från sin bok tar Lou exemplet med besöket på djurparken där ett barn vägrar titta på delfinerna. ”Varför vill du inte det fråga läraren, nej säger eleven för då tvingar du mig att rita dem när vi kommer tillbaka till skolan. I det läget skulle jag ha sagt att det är toppen att du lärt dig se konsekvenserna av dina handlingar. ”Då var jag inte så klok utan sa att du får rita i alla fall.”

Tack till alla er som i dag bidragit till en härligt stimulerande dialog. Många tankar om hur vi kan ta tillvara möten med unga, såväl som gamla har i dag förstärkts. Vi vet inte så mycket om framtiden, men jag är övertygad om att det kommer att bli fler café besök för min del.

Inga kommentarer: